Смайващи твърдения направи председателят на енергийната комисия от последния парламент Иван

...
Смайващи твърдения направи председателят на енергийната комисия от последния парламент Иван
Коментари Харесай

Енергиен експерт: С Русия винаги лесно може да се договориш за комисионна, с американците може да те арестуват, ако споменеш тази дума

Смайващи изказвания направи ръководителят на енергийната комисия от последния парламент Иван Хиновски в изявление за " Марица ".

" Има лобисти на всички места и това е разумно. Има лобисти и на „ Уестингхаус ”, има лобисти и на „ Сименс ”. Тъй като приказваме за газ, това „ Газпром ” да си има своите лобисти, има и своята логичност. Има и специалисти, и имиджмейкъри, депутати и други Голям % от тези лобисти са приключили в Русия по специалностите за нефт и газ. Вижте в нуклеарната енергетика по какъв начин се посрещна на нож концепцията за диверсификация на нуклеарното гориво в АЕЦ " Козлодуй "! И някои медии реагираха доста непрофесионално. Като обявиха, че някой ни постанова да купуваме американско нуклеарно гориво. Никой не ни постанова. От лабораторните разбори излиза наяве, че можем да използваме вероятно гориво на " Уестингхаус ". Ами в случай че и руснаците ни откажат нуклеарно гориво. Какво вършим?

Моят опит в енергетиката, който е доста дълъг - аз съм управлявал огромни планове - и съветски и западни, демонстрира, че контролът върху процесите по тези капиталови планове е доста по-слаб в Русия, в сравнение с е в западните планове. И това е реалност! С един план, финансиран от Русия, постоянно ще се договориш за някаква комисиона без проблем и това става намерено. В доста западни планове това не е по този начин елементарно. Особено пък при американските планове! Там е парадокс да се пазариш за комисиони! Да отвориш дума за комисиона! Можеш да бъдеш задържан - имат подобен закон. ", сподели Хиновски.

" Най-вероятно потреблението на газ ще падне. Във всички проекти на международните и на европейските политики газът е преходно гориво. В деня Х той ще бъде сменен с водород и с амоняк. Вероятно водородът ще стане главното гориво на Земята. ", предвижда Хиновски.

" Европа е напът да се откаже от съветския петрол. Това ще удари доста съществено съветската стопанска система, тъй като „ Роснефт ” има повече доходи от продажбата на газ ", сподели Хиновски.

Цялото изявление в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР